کدام کمپانیهای بیمه، سود بیشتری برای سهامداران داشتند؟
به گزارش ایران ماین، صورتهای مالی منتشرشده از کارایی ۲۴ کمپانی بیمه در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ بیانگر روندهای متفاوتی در سود و زیان خالص هر سهم این کمپانیها است.
نتایج بررسی ایران ماین نشان میدهد، در یک سو بعضی کمپانیها با مدیریت موفق توانستهاند سودآوری چشمگیری داشته باشند و در سویی دیگر، تعدادی از کمپانیها با نزول سود و زیاندهی روبرو شدهاند.
این بررسی با توجه به سرمایه متفاوت کمپانیها، بر اساس سود و زیان خالص پایه هر سهم انجام شده تا نشان دهد، هر یک از کمپانیهای حوزه بیمه، چه میزان سود یا زیان برای سهامداران داشتهاند.
بیمه پارسیان؛ صدرنشین سودآوری در حوزه بیمه
بر اساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال و بر اساس صورتهای مالی حسابرسی نشده، بیمه پارسیان در دوره ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با ثبت سود خالص ۳,۹۵۱ ریال برای هر سهم، موفقترین کارایی را در میان کمپانیهای بیمه به نمایش گذاشته است.
سودی که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸۳۷ درصد توسعه داشته است.
کارایی ۷ کمپانی بیمه بالاتر از متوسط حوزه
پس از بیمه پارسیان که فاصله بیش از سه برابری، بهترین کارایی را نسبت به کمپانیهای دیگر حوزه بیمه داشته است، هفت کمپانی بیمه دی، بیمه البرز، بیمه کارآفرین، بیمه دانا، بیمه زندگی خاورمیانه، بیمه ما و بیمه ایران معین عملکردی بهتر از متوسط حوزه بیمه در خلق سود برای هر سهم خود داشتهاند.
در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، سود خالص هر سهم بیمه دی ۱۲۱۷ ریال، بیمه البرز ۶۵۷ ریال، بیمه کارآفرین ۶۵۴ ریال، بیمه دانا ۲۶۰ ریال، بیمه زندگی خاورمیانه ۵۸۴ ریال، بیمه ما ۵۸۰ ریال و بیمه ایران معین ۵۶۰ ریال بوده است.
جاماندهها از سودآوری
بررسی ایران ماین نشان میدهد از میان این ۲۴ شرکتی که صورتهای مالی ۹ ماهه آنها منتشر شده است، ۱۴ کمپانی عملکردی پایینتر از متوسط حوزه بیمه داشتهاند و دو کمپانی نیز برای سهم خود زیان شناسایی کردهاند.
کمپانیهای بیمه کوثر، بیمه پاسارگاد، بیمه آسیا، بیمه سامان، بیمه تجارتنو، بیمه اتکایی سامان، بیمه حافظ، بیمه ملت، بیمهسرمد، بیمه معلم، بیمه حکمت صبا، بیمه آرمان و بیمه تعاون، با وجود سودسازی برای هر سهم خود، عملکردی پایینتر از متوسط حوزه بیمه را به ثبت رساندهاند و بیمه زندگی باران، سود اندک ۵ ریالی داشته است.
بیمه میهن و بیمه نوین در بحران
از میان کمپانیهای مورد بررسی، دو کمپانی بیمه نیز با ثبت عملکردی ضعیف، برای هر سهم خود زیان شناسایی کردهاند.
بیمه نوین با زیان خالص ۹۷ ریالی در این دوره، ضعیفترین کارایی را در حوزه بیمه داشته و سود خالص پایه هر سهم این کمپانی با نزول ۴۹۵۰ درصدی همراه بوده است که زنگ خطری جدی برای این کمپانی و سهامدران آن به شمار میرود.
زیان خالص هر سهم بیمه میهن نیز به ۵۸ ریال رسیده است و این کمپانی در کنار بیمه نوین دو شرکتی هستند که زیان قابل توجهی برای سهامدارانشان داشتهاند.
تغییرات سود و زیان کمپانیهای بیمه
بررسی تغییرات سود و زیان خالص هر سهم کمپانیهای بیمه نیز نشان میدهد که بیمه پارسیان، با ثبت توسعه ۱۸۳۷ درصدی، سود پایه هر سهم خود را بیش از ۱۸ برابر کرده و بهترین توسعه را در حوزه بیمه داشته است.
بیمه آسیا با توسعه ۴۹۰ درصدی و بیمه حافظ نیز با ۲۹۶ درصدی،با فاصله بهترین توسعه سود خالص هر سهم را نسبت به کمپانیهای دیگر حوزه بیمه داشتهاند.
در کنار این کمپانیها، ۵ کمپانی نیز با نزول سود هر سهم خود مواجه شدهاند. بیمه معلم با ۲ درصد نزول، بیمه دانا با ۸ درصد نزول و بیمه زندگی باران با ۵۸ نزول کارایی مطلوبی نداشتهاند و سود و زیان خالص هر سهم این کمپانیها نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزول پیدا کرده است.
بیمه میهن نیز با نزول ۶۴۲ درصدی سود خالص هر سهم،کارایی ضعیفی داشته و بیمه نوین نیز که بیشتر زیان را متوجه سهامداران خود کرده نسبت به سال گذشته با نزول ۴۹۵۰ درصدی سود هر سهم خود مواجه بوده است.
گزارش کارایی ۹ ماهه کمپانیهای بیمه در سال ۱۴۰۳، تصویری متفاوت از وضعیت سودآوری این حوزه ارائه میدهد. در حالی که کمپانیهایی نظیر بیمه پارسیان و بیمه دی با بهرهگیری از فرصتهای بازار سودسازی مناسبی برای سهامداران خود داشتهاند، بعضی کمپانیها مانند بیمه نوین و بیمه میهن نیازمند بازنگری اساسی در سیاستهای مدیریتی خود هستند.